.

21.9.06

II Festival Internacional de Cinema, Pau i Drets Humans Gavà'06

Data: Del 22/09/2006 al 24/09/2006
Hora: de 20:30 a 24:00 h
Lloc: Auditori Marc GrauParc del Mil·lenni
Preu: zero

Divendres, 22 de setembre de 2006
Lloc: Auditori Marc Grau (Parc del Mil·lenni)
21.00 h Inauguració del II Festival Internacional de Cinema, Pau i Drets Humans
Gavà'06 Maleïdes les guerres
Recital poètic
Interpretat per Rosa Cadafalch
1h
Recital poètic elaborat a partir del llibre Maleïdes les guerres. L'espectacle, interpretat per l'actriu Rosa Cadafalch és una antologia poètica sobre la guerra, des de la consciència de l'horror, l'estrall i la injustícia que acompanyen i caracteritzen qualsevol conflicte bèl·lic. La idea de publicar aquesta antologia va nèixer arran de la invasió de l'Irak i de la resposta que va suscitar entre la gent. L'actriu dóna veu a poetes reconeguts internacionalment com Víctor Hugo, Cavafis, Rimbaud, Césare Pavese, Bertolt Brecht, Enric Casasses, Jacques Prévert, Primo Levi, Boris Vian...
22.30 h La boda de Rana
Hany Abu-Assad
Palestina, 2003, 1h 30m, drama
Subtitulada
Rana, és una dona palestina que es desperta un matí amb l'ultimàtum del seu pare: ha d'escollir un marit d'entre una llista d'homes preseleccionats o bé acompanyar al seu pare a l'exili.
Dissabte, 23 de setembre de 2006
Lloc: Auditori Marc Grau (Parc del Mil·lenni)
20.30 h Inauguració de l'exposició fotogràfica Les Dones afganeses
Samira Makhamalbat
Exposició fotogràfica
Fotografies realitzades durant el mes de gener de 2000 a les fronteres d'Iran i Afganistan entre Zabol a l'Iran i Nimrouz a l'Afganistan. Són imatges de refugiats afganesos, principalment dones que varen ser exposades al Festival de Cannes al 2001. L'autora vol mostrar la bellesa de les dones afganeses, encara que s'amagui sota un burca. Són dones que han oblidat la seva pròpia bellesa pel llarg temps que porta amagada.
21.00 h Nikiwe
Ingrid Gavshon
Sud Àfrica, 2004, 56 m, documental
Subtitulada
Nikiwe és la dura història de tres orfes i de la seva supervivència a Sud Àfrica. Nikiwe té 15 anys i cuida dels seus germans de 12 i 10 anys després que la seva mare morís de sida.
22.15 h 27 de febrer
Patrocina: Regidoria de Civisme, Immigració, Cooperació i Drets Civils
Col·labora: Gavà Televisió
Lídia Rodríguez, Rafael del Moral
Gavà, 2005, 30 m, documental
Inicialment el "27 de febrer" va ser creat pel govern de la RASD com a escola per a la formació de la dona sahrauí. Mica en mica, però, s'ha anat convertint en un petit assentament on queda reflectida, de forma paradigmàtica, la manera de viure i l'organització política i social del poble sahrauí en l'exili, amb la particularitat que el "27 de febrer" és l'únic nucli de població on ha arribat la llum elèctrica, amb tot el que això significa.
El 27 de febrer de 1976, el Front Polisario va proclamar en Bir-Lehlú la creació de la República Àrab Sahrauí Democràtica.
Diumenge, 24 de setembre de 2006
Lloc: Auditori Marc Grau (Parc del Mil·lenni)
20.30 h A la recerca de somnis
Buddhab Dasgupta
Índia, 2004, 93 m, ficció
Subtitulada
La pel·lícula viatja pels somnis de tres persones: Paresh i el seu enamorament d'una noia a través de la seva imatge en una pel·lícula: Chapal i el desig de fer-se ric amb un passaport fals i Amina i l'anhel de tornar a la seva terra.
22.15 h Cloenda del II Festival Internacional de Cinema, Pau i Drets Humans
Espectacle BHANGRA
Indian Punjabi Group
És una dansa de la regió índia del Punjab que es remunta a més de cinc segles enrera, quan els pagesos ballaven per celebrar l'inici de la collita del blat. S'acompanya amb instruments musicals tradicionals com el dhol (tambor) i el chimta (dues barres amb platerets).

Observacions: En cas de pluja les projeccions es realitzaran al Casal Municipal de Cultura American Lake.

1 comentari:

Barreiro´s Cake ha dit...

Gracias por poner lo que dan, y ahora que coño hago yo para verlo??? :P